הטיפול בתינוק

 

 

כיצד לשמור על חום הגוף של התינוק ?
התינוקות שלנו רגישים מאוד לטמפרטורת הסביבה. לתינוק שטח עור גדול יחסית למשקלו ויותר קשה לו לווסת את חום גופו. מסיבה זו הוא חשוף יותר לאיבוד חום ונזקי קור בחורף ולאיבוד נוזלים וחימום יתר בקיץ .
כדי לשמור על חום גופו של התינוק עלינו לנקוט במספר צעדים :

טיפול בתינוק בתקופת החורף  
בחורף עלינו להקפיד על טמפרטורת חדר של 23 – 22 מעלות צלזיוס בכל שעות היממה. את מד החום, שבעזרתו מודדים את טמפרטורת החדר, צריך לתלות או לשים ליד מיטתו של התינוק ולא על קיר חיצוני .
את מיטת התינוק לא רצוי להניח על יד קיר חיצוני ובמיוחד לא ליד החלון .
שמיכות ובגדים אינם תחליף לוויסות החום של החדר. לעיתים , הלבשת יתר של התינוק עלולה אף להזיק .

 

טיפול בתינוק בתקופת הקיץ
בקיץ חם לנו, המבוגרים ואנו לובשים ביגוד קל.

אבל מה בנוגע לתינוק ? ובכן, בקיץ יש להקפיד על הדברים הבאים :
כדאי להלביש את התינוק בביגוד קליל,

ובימים בהם הטמפרטורה בחוץ היא מעל 28 מעלות צלזיוס

אין שום חשש להשאיר את התינוק עירום .
בתקופת הקיץ חשוב לתת לתינוק לשתות בין הארוחות .

על הבטן או על הגב ?
איזו תנוחה בריאה יותר לתינוק? על הגב? על הבטן? ואולי על הצד ?
בזמן השינה צריך להשכיב את התינוקות על הגב או על הצד. תנוחות אלו בטוחות יותר לתינוק ומפחיתות תופעות של מוות בעריסה – סיבת המוות הנפוצה ביותר בקרב תינוקות .
ניתן להשתמש ב"מיקומון" מוצר המסייע למקם את התינוק בתנוחות הבטיחותיות. כמו כן, שימוש באנג’ל קר או בבייבי סנס המתריעים על בעיה נשימתית של התינוק בשנתו, יסייעו אף הם בהרגעת ההורים .
לעומת זאת, כשהתינוק ער, אין שום בעיה ואף מומלץ להשכיב את התינוק גם על הבטן.השכיבה על הבטן מפתחת את שרירי הידיים והצוואר של התינוק .

 

כיצד להרים את התינוק ?
לרבים מאיתנו התינוק נראה שברירי ואנו חוששים לפגוע בו בזמן שאנו מרימים אותו, אך כפי שנוכחתם בלידה, אפשר לאחוז בו בחוזקה ולא נגרם לו שום נזק כשמרימים אותו או רוחצים אותו .
התינוק נהנה מכל נגיעה וכפי שאנו יודעים היום, המגע ההדוק של התינוק עם הוריו תורם להתפתחות שלו יותר מכל דבר אחר. לכן אל תחששו לקחת את תינוקכם לידיים. דברו אליו, שירו לו שירים , הביטו בעיניו ולטפו אותו .


באיזה גיל מותר להוציא את התינוק מהבית ?
כשהתינוק נולד בדרך כלל נשאלת השאלה מתי אפשר להוציאו מחוץ לבית. ובכן, האוויר הצח בריא מאוד לתינוק. אין שום מניעה להוציא תינוק בכל גיל ואף לנסוע איתו במכונית אם יש צורך בכך .

איך נטפל בטבור התינוק ?
הטיפול בטבור פשוט וקל :
חבל הטבור נושר בדרך כלל בתקופה שבין חמישה עד עשרה ימים לאחר הלידה .
יש לשמור את הטבור יבש ונקי - ככל שהטבור יישאר יבש, הנשירה תתבצע מוקדם יותר. כיסוי הטבור בפד יבש מספיק בהחלט ועדיף על פני כל טיפול אחר .
ניתן לנקות את אזור הטבור בפד או בקיסם אוזניים הספוג באלכוהול 70% עם סביעור, אולם אין להשאיר את הפד הספוג זמן רב על העור .

הברית
מזל טוב, יום הברית הגיע . הנה כמה נקודות שכדאי לשים אליהן לב :
התינוק שלכם חולה בצהבת ? אין כל מניעה לקיים את הברית וזאת בתנאי שיש אישור רפואי לכך. צהבת אינה מפריעה ואינה מסכנת את התינוק בברית .
לאחר הברית יש להשאיר את אזור הברית יבש ככל האפשר. ישנם מוהלים המשאירים פד עם אבקה על אזור הברית ויש כאלו המשאירים את האזור בלא שום כיסוי. כך או כך, אזור הברית אינו דורש שום טיפול מיוחד מלבד הקפדה שהאזור יישאר יבש .
רצוי מאוד לחתל את התינוק בימים שלאחר הברית בתדירות גבוהה .
כמו כן, חשוב מאוד לשטוף את ישבנו לאחר כל יציאה ולעשות אמבטיה יומית .
אזור הברית יראה ביום הראשון אדום מאוד, כמו פצע של כוויה, ולאחר מכן יתכסה בקרום לבן, העלול להראות ככיסוי מוגלתי . אין צורך להיבהל מכך .

 

חיתולים, חיתולים ועוד חיתולים
בשבועות הראשונים לחייו , התינוק נזקק להחלפה כמעט אינסופית של חיתולים. רצוי מאוד להחליף את חיתוליו בכל פעם שהחיתול רטוב או מלוכלך על מנת למנוע גירוי בעורו .
לפני כל החתלה וודאו כי כל הציוד הדרוש לכך מונח לפניכם .
לעולם אל תשאירו את התינוק לבד !
זמן ההחתלה הוא הזמן המתאים ביותר לכם ההורים לדבר ולשחק עם תינוקכם. כאשר אתם מדברים ומשחקים עם התינוק לפני ובמהלך ההחתלה, ההחתלה הופכת לנעימה וקלה יותר לכם ולתינוקכם .

 

 

לחצי כאן כדי לחזור לטיפים

 

 

דולה - המלווה האישית שלך
הדולה היא זו שתלווה אותך ותהיה איתך ברגעים הכי אינטימיים שלך. מהי דולה, ואיך היא יכולה לעזור לך במהלך הלידה